از سوالات قابل بحثی که ذهن دانشجویان کامپیوتر و فناوری اطلاعات را پس از آشنایی با تکنولوژیها و ورود به بازار کار و کسب درآمد به خود درگیر می کند: فایده تحصیلات آکادمیک چیست؟
من دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر هستم و زمانی که همچون سایر دانشجوها درسهای تئوری و نظری را در دانشگاه میگذراندم از خودم میپرسیدم، زمانی که توانایی کار با تکنولوژیهای به روز را دارم دیگر چه نیازی به تحصیلات آکادمیک است؟
تحصیلات آکادمیک رشته کامپیوتر در دنیای دیجیتال و دانش تکنولوژی، دو بحث کاملا متفاوت هستند. اما این تفاوت به معنای غیرمرتبط بودن آنها به هم نیست.
تکنولوژیهایی که یاد گرفته و استفاده میکنید مانند زبان برنامه نویسی، دانش شبکه وتکنولوژیهای مرتبط آن، همه حاصل تحصیلات آکادمیک هستند چرا که از نتایج تحقیقات آکادمیک در آزمایشگاههای دیجیتال بدست آمدهاند.
اگر از زبان برنامه نویسی آمادهای استفاده کرده و از آن کسب درآمد میکنید، دلیل بر بیفایده و بیربط بودن تحصیلات آکادمیک نیست. ریشه تکنولوژی که استفاده میکنید از دانشگاههاست و مطمئناً نبود دانشگاهها به معنای عدم وجود این تکنولوژیها است.
بنابراین اگر زمانی دانشمندان این دانشهای تئوری را بررسی نمیکردند ما حال این تکنولوژیها را در اختیار نداشتیم و بدون وجود این تکنولوژیهای صنعتی در دنیای تکنولوژی و بازار، تحقیقات علمی در دانشگاه نیز بیمعنی بود.
“ریشه تکنولوژی، دانشگاه و نتیجه دانشگاه، تکنولوژی است.”
از طرفی باید تصمیم بگیرید که میخواهید بر تکنولوژی تمرکز کنید یا علم و دانش پشت این تکنولوژی؟
با پاسخ به این سوال، بین تحصیلات آکادمیک و بازار کار تصمیم خواهید گرفت.
نظر شخصی من و براساس تجربه کاری چند سالهام، اگر کسی فقط بخواهد وارد صنعت تکنولوژی شود و صرفاً از ابزارها و تکنیکهای آن استفاده کند، آشنایی به علم آن و داشتن تحصیلات آکادمیک برروند کاری فرد تاثیر مستقیم و غیر مستقیم خواهد داشت. فردی که تحصیلات آکادمیک داشته باشد همیشه چند قدم از فردی که تحصیلات آکادمیک ندارد و صرفا به دنبال کار با ابزارهای این تکنولوژی رفته باشد؛ جلوتر خواهد بود. چرا که کسانی، پس از گذراندن تحصیلات آکادمیک وارد بازار کار میشوند؛ تکنولوژی را خیلی بهتر، راحتتر، دقیقتر و عمیقتر از کسانی که تحصیلات آکادمیک ندارند، درک میکنند. زیرا تئوری و ریشه این تکنولوژیها را خوانده و ارتباط بین فناوریهای مختلف را میتوانند راحتتر درک کنند.
از طرفی افرادی هستند که صرفاٌ به دنبال علم و تحقیقات بر روی علم تکنولوژیاند که مطمئنا جایگاه این افراد دانشگاهها است. این افراد با فعالیت در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاهها، باعث ایجاد تغییراتی در دنیای فناوری و تکنولوژی میشوند.
مثالهای زیادی موجود است که گواهی بر وجود ریشه تکنولوژیها در دانشگاهها است. به عنوان نمومه:
کسانی که در حوزه شبکه فعالیت میکنند، میدانند که ریشه تمامی علم انتقال داده و پروتکلها در تحصیلات آکادمیک است
و یا ریشه تمام الگوریتمهایی که استفاده میکنید در علم ریاضیات است.
زمانی که از یک ابزار استفاده میکنید یا در یک زبان برنامه نویسی آپدیت جدیدی مشاهده کردید به یاد داشته باشید که تکنولوژی که استفاده میکنید، حاصل تحقیقات در دانشگاههاست.
بنابراین هیچ زمان نمیتوان تاثیر تحصیلات آکادمیک در دنیای دیجیتال را زیر سوال برد و زمانی که تحصیلات آکادمیک متوقف شود، علم نیز پیشرفت نخواهد کرد.
باید تفاوتها و رابطه بین این دو حوزه را بدانید و با کشف استعدادهایتان و درک هدف و علاقهتان، تصمیم بگیرید که در کدام بخش فعالیت کنید.